NIVO

Visual Visual Visual Visual Visual Visual Visual Visual Visual
Visual Visual Visual Visual Visual Visual Visual Visual

Meer over NIVO

NIVO verenigt fabrikanten en importeurs op het gtebied van orthopedische hulpmiddelen en is statutair opgericht op 31 mei 1996. 

De oprichters waren de heren Rudolf Jörning, voormalig directeur/eigenaar van Basko Healthcare, Eelco Kunst, mede-eigenaar Ambroise Holland BV en  Manu van Dyck, voormalig directeur van Otto Bock Benelux BV.

Het doel was om samen met adviseur Jan Ebbink (voormalig directeur/eigenaar van Ebbink Orthopedie BV en oud-voorzitter van ORTHOBANDA) de gemeenschappelijke bedrijfsbelangen van de toenmalige 8 leden te behartigen.

Belangrijk vonden de oprichters het dat er één aanspreekpunt zou zijn. Daarnaast leiden de ontwikkelingen bij de verzekerde zorg en de overheid over de verstrekking van uitwendige orthopedische hulpmiddelen tot de oprichting.

In de loop der jaren heeft NIVO zich inderdaad tot dat ene aanspreekpunt ontwikkeld. Van groot belang is hierbij dat de huidige voorzitter en secretaris beiden geen enkele zakelijke binding meer hebben met de orthopedietechniek, maar wel deskundig zijn. De ketenpartners (ZN, CVZ, VWS, etc.) ervaren dit als een onafhankelijk standpunt en maken daar graag gebruik van. De leden van NIVO vertegenwoordigen ongeveer 90% van de markt in Nederland en België.

Onlangs hebben de leden een heroriëntatie op de visie en de doelen van NIVO besproken. Daarbij is  duidelijk de keuze gemaakt om vanuit klantgerichtheid nauwer contact te hebben met de koepelorganisaties van leveranciers van orthopedische hulpmiddelen. Ook de banden met consumenten- en patiëntenorganisaties worden verder aangehaald (bijvoorbeeld CG-raad).

Voor meer informatie kunt u terecht bij de bestuursleden.